Mode

Make-upborstels: waar is het voor? - Gedetailleerde instructies met foto's

Het kiezen van make-upborstels, waar men voor wordt gebruikt, weet niet elk meisje

Make-upborstels kiezen, want wat gebruikt wordt, weet niet elk meisje. In combinatie met cosmetica van hoge kwaliteit helpt een goed gekozen penseel om onberispelijke make-up te maken en het uiterlijk te transformeren. Borstels zijn niet alleen nodig om make-up te maken, maar ook om cosmetica te redden. Als u de producten met uw vingers aanbrengt, leidt dit tot de vermenigvuldiging van bacteriën en ongelijke verdeling van make-up. Volgens de aanbevelingen van professionele make-upartiesten, kunt u de hulpmiddelen voor onafhankelijk gebruik kiezen.

In combinatie met cosmetica van hoge kwaliteit helpt een goed gekozen penseel om onberispelijke make-up te maken en het uiterlijk te transformeren.

Volgens de aanbevelingen van professionele make-upartiesten, kunt u de hulpmiddelen voor zelfgebruik kiezen.

Vingertoepassing zorgt ervoor dat bacteriën groeien en make-up ongelijk verdeeld.

Borstels voor het toepassen van een tonaal raamwerk

Voor het aanbrengen van foundation en make-up foundation, bieden fabrikanten verschillende soorten borstels:

 • De contourborstel lijkt op een bijgesneden vat. Geschikt voor contouren van het gezicht, omdat dit brede lijnen mogelijk maakt.

Contourborstel is geschikt voor het contouren van het gezicht, omdat het een brede lijn mogelijk maakt

 • Ronde borstel met een vlakke rand. Het is gemaakt van synthetische vezels, waardoor het een kleine hoeveelheid cosmetica absorbeert. Laat geen strepen achter, maar overschaduwt gemakkelijk de grenzen van het toonkader.
 • Platte korte borstel geschikt voor spotschaduwen en het aanbrengen van vloeibare correctors.

Platte korte borstel geschikt voor spotschaduwen en het aanbrengen van vloeibare correctors

 • De borstel voor concealer of bronzer lijkt op een vlak gereedschap voor foundation. Verschilt in een compact formaat. Ontworpen voor het comfortabel schaduwen van gemaskeerde randen. Het is gemaakt van synthetisch dutje.
 • spatel. Afgeschuind rond model, dat de fundering zelfs in de kleinste rimpels aandrijft.
 • Een speciale kabuki-borstel wordt gebruikt om de zichtbare randen van de tonale basis te veren. De cosmetica in vloeibare vorm wordt ook met deze borstel aangebracht.

Een speciale kabuki-borstel wordt gebruikt om de zichtbare randen van de tonale basis te veren.

Tip! Afhankelijk van het behandelde deel van het gezicht moet de beweging van de borstel naar het haar of de kin worden gericht.

Welke borstel om schaduwen toe te passen

Make-up voor de ogen kan niet worden bedacht zonder schaduwen toe te passen. Een helder ontwerp is vooral belangrijk voor het bijwonen van avondevenementen en galadiners. Om ervoor te zorgen dat de cosmetica niet afbrokkelt, niet naar beneden rolt en in de oorspronkelijke vorm blijft staan ​​voordat u naar huis gaat, is het belangrijk cosmetica van hoge kwaliteit en hulpmiddelen voor de toepassing ervan te kiezen.

Aanbevelingen make-upartiesten over de selectie van penselen voor de schaduwen:

Je kunt make-upschaduwen afschermen die zijn gemaakt met de techniek van Smokey Ice of een andere met een conische borstel. De grootte van de villi doet er niet toe, het is belangrijk om een ​​uniforme overgang van de ene toon naar de andere te bereiken.

Make-up voor de ogen kan niet worden bedacht zonder schaduwen toe te passen.

Uniforme toepassing van schaduwen is onmogelijk zonder het gebruik van een platte borstel. Het wordt geleverd in twee maten: klein en groot. Naast het aanbrengen en schaduwen van schaduwen die geschikt zijn om de buitenste hoek van het oog te tekenen. De lijn van de wimpers is getekend met kleine kwastjes die eruit zien als een potlood. Ze zijn handig om de potloodlijn te verduisteren en de schaduw op het onderste ooglid aan te brengen.

Dicht opgevouwen, vernauwd tot aan de rand, is een ronde borstel geschikt voor het mengen van schaduwen en het tekenen van de plooien van het ooglid.

Te lang en dik haar leidt tot het afwerpen van schaduwen. Daarom is het belangrijk om een ​​borstel te kiezen in overeenstemming met de individuele kenmerken van de ogen.

Oogmake-up is een aanvulling op de toepassing van eyeliner. Hiervoor is een dun penseel met dikke villi aan elkaar geschikt.

Te lang en dik haar leidt tot het afwerpen van schaduwen. Daarom is het belangrijk om de borstel te selecteren in overeenstemming met de individuele kenmerken van de ogen.

Oogmake-up is een aanvulling op de toepassing van eyeliner. Hiervoor is een dun penseel met villi dicht bij elkaar geschikt.

Tip!Om ervoor te zorgen dat de kleuren van de schaduwen niet met elkaar worden gemengd, moet u afzonderlijke borstels kopen voor verschillende tinten decoratieve cosmetica.

De tool voor het zetten van poeder en blozen

Make-upartiesten identificeren drie hoofdtypen gereedschappen voor poeder:

 • Voor het aanbrengen van poeder geschikte speciale grote borstel. Het heeft een hoge fluffiness en zachtheid. De tool wordt kabuki genoemd.

  Een speciale grote borstel is geschikt voor het aanbrengen van poeder.

 • De ventilatorborstel is speciaal ontworpen om overtollige rouge of poeder te verwijderen. Het wordt aanbevolen om het toe te passen in het geval dat het nodig is om poeder in een dunne laag aan te brengen.

De ventilatorborstel is speciaal ontworpen om overtollige rouge of poeder te verwijderen

 • Dichte ovale poederborstel geschikt voor blush stretching. Voor het gemak van het verwerken van de jukbeenderen en holtes, moet je een gereedschap kiezen met een gebroken handvat.
  De penseel voor het aanbrengen van blush is iets kleiner in omvang dan voor poeder. De handigste vorm is afgeschuind, want hiermee wordt blozen nauwkeurig en nauwkeurig toegepast. De tool is geschikt voor beeldhouwen en bronzingpoeders.
 • Voor blush blozen make-upartiesten gebruiken een borstel met afgeronde haren. Om accenten comfortabel hulpmiddel met een afgeschuinde stapel te plaatsen.

Make-upartiesten gebruiken een borstel met afgeronde haren om blush te mengen.

Schuine borstels zijn geschikt voor het aanbrengen van droge proeflezers of rouge:

 • Een kleine afgeschuinde borstel wordt gebruikt voor het mengen van oogschaduw op de oogleden en het tekenen van pijlen met een vloeibare eyeliner.
 • De middelgrote afkantborstel is geschikt om een ​​accent op de jukbeenderen te creëren met blush.

Tip! Dunne lijnen moeten worden getekend met kleine gereedschappen en grote lijnen met grote en brede lijnen.

Lip Makeup Tools

Een lipborstel hoort in de make-uptas van elk meisje te zitten. Met een eenvoudige tool kunt u zacht en gemakkelijk gloss of lippenstift aanbrengen.

Gedurende verschillende seizoenen in de trend van heldere lipkleur. Verzadiging is moeilijk te bereiken zonder het gebruik van speciaal gereedschap. Met zelfontworpen lippen kan lippenstift worden aangebracht vanaf de stick, maar professionele paletten zijn populair, en in dit geval kun je niet zonder een penseel.

Make-upartiest om vlekkeloze make-up te maken, je moet ten minste drie borstels kopen. Voor elke tint lippenstift wordt een nieuwe gebruikt, zodat de helderheid van de kleur niet vervaagt.

Lippenseel is gemaakt van kunstmatige materialen, omdat lipstick een romige consistentie heeft. De villi bevinden zich dicht bij elkaar en stellen u in staat om decoratieve cosmetica op een economische manier te besteden.

Een lipborstel hoort in de make-uptas van elk meisje te zitten.Make-upartiest om vlekkeloze make-up te maken, je moet ten minste drie borstels kopen

Lippenseel is gemaakt van kunstmatige materialen, omdat lipstick een romige consistentie heeft.

Tip! Lipborstel moet klein zijn voor eenvoudige en uniforme toepassing.

Wenkbrauwborstels

Dankzij de hoogwaardige borstel kunt u de wenkbrauw afzonderlijk in één beweging in de gewenste kleur verfen.

Hoe een borstel kiezen voor wenkbrauwen?

Dichte borstel met afgeschuinde rand is ontworpen voor het aanbrengen van droge correctoren op de wenkbrauwen. Synthetische haren vallen niet gedurende een lange tijd uit en worden gemakkelijk van de samenstelling verwijderd voor het kleuren van haar.

Dankzij een hoogwaardige borstel kunt u uw wenkbrauw in één beweging in de gewenste kleur verven.

Dichte borstel met afgeschuinde rand, ontworpen voor het aanbrengen van droge correctoren op de wenkbrauwen

Zachte borstels met een afgeronde punt zijn geschikt voor het ontwerp van een dunne wenkbrauwlijn. Geschikt voor de gevoelige huid, omdat de kleurstof niet in contact komt met de omliggende gebieden. Synthetische villi zijn eenvoudig te reinigen met gewone shampoo, ze zijn sterk en duurzaam. Een kort zacht schuin dutje is geschikt voor het snel aanbrengen van cosmetica. De kleurstof steekt niet uit op gebieden met een nauwe huid en wordt gelijkmatig aangebracht op het haar langs de contour. De tool kan worden gemaakt van natuurlijke en kunstmatige borstelharen.

Fabrikanten stellen voor om een ​​wenkbrauwborstel te gebruiken die eruitziet als een borstel en een kam. Gebruik gereedschap met synthetische pool voor professionele correctie.

Fabrikanten stellen voor om een ​​wenkbrauwborstel te gebruiken die eruitziet als een borstel en een kam.

Tip! Ovale make-upborstel moet worden gebruikt voor een probleem of een droge huid. Het gereedschap drijft de tonale basis in de huid zonder de bovenste laag af te pellen.

Duofiber-functies

De borstel duofiber is samengesteld uit twee soorten pool: natuurlijke geit en kunstmatig, verschillende lengte en kleur. Aan de basis van de villi bevinden zich dichter dan aan de uiteinden. Door ongelijke lengte kun je een tonale foundation aanbrengen met een heel dunne laag, zodat make-up er natuurlijk uitziet.

Duofiber combineert vier soorten paalcombinaties:

 • natuurlijk aan de basis, kunstmatig aan de uiteinden;
 • kunstmatig aan de basis, natuurlijk aan de uiteinden;
 • twee soorten natuurlijke vezels;
 • twee soorten kunstmatige villi.

Brush duofiber samengesteld uit twee soorten pool: natuurlijke en kunstmatige geit, verschillende lengtes en kleuren

Bij het vergelijken van kunstmatige en natuurlijke dutjes, moet worden opgemerkt dat een zorgvuldige fabrikant van cosmetica materialen produceert die niet inferieur zijn aan elkaar. Make-upartiesten raden aan om kunstmatige texturen te gebruiken met kunstmatige poolborstels. Voor bulkcosmetica geschikt natuurlijk.

Het voordeel van duofiber ten opzichte van andere penselen in universaliteit, delicatesse en mobiliteit. Het wordt gebruikt voor het aanbrengen van make-upcrème, vloeibare en kruimelige textuur.

Tip! Om de levensduur van de duofiber te verlengen, moet de kwast na elk gebruik met water en vloeibare zeep worden gewassen. Droog op kamertemperatuur.

Hoe kies je make-upborstels?

Om make-up gelijkmatig aan te brengen die niet op een dag achteruitgaat, is het belangrijk om de juiste borstel te kunnen kiezen:

 • controleer de kwaliteit van de pool napjes (na het comprimeren van de basis van de borstel mogen er geen openingen zijn op de bevestigingsplaats);
 • borstelharen op de kwastjes moeten elastisch en donzig zijn;
 • uit het dutje van de sluiting vallen, is een teken van slechte penseelkwaliteit;
 • stevige bevestiging van de houder aan het handvat;
 • de handgreeplengte moet comfortabel in gebruik zijn.

Besteed aandacht aan de prijs van de borstel. Een kwaliteitsproduct kan niet goedkoop zijn. De meest elastische, zachte, delicate en gladde borstel wordt beschouwd als een hulpmiddel voor het aanbrengen van make-up van sable wol.

Kies een dutje, sluit geen kunstmatige materialen uit. Moderne fabrikanten zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit, dus soms is de kwast moeilijk te onderscheiden van de natuurlijke.

Voor grote borstels om lang te dienen, is het beter om een ​​hulpmiddel te kiezen voor make-up van natuurlijk dutje. Ze passen gemakkelijk brosse cosmetica toe.

Kunstmatige materialen zijn geschikt voor vloeibare cosmetica. Middelen worden niet opgenomen in de villi en vallen gelijkmatig op de huid. Het verzorgen van een kunstmatige borstel is veel gemakkelijker.

Oogschaduw aanbrengen kan twee soorten penselen zijn. Kunstvilli aangebrachte cosmetica en natuurlijke schaduw.

Om gelijkmatig make-up toe te passen die niet op een dag achteruitgaat, is het belangrijk om de juiste borstel te kunnen kiezen

Besteed aandacht aan de prijs van de borstel. Hoogwaardig product kan niet goedkoop zijn

Kunstmatige materialen zijn geschikt voor vloeibare cosmetica.

Tip! Was make-upborstels moet minstens een keer per week een speciale reiniger zijn. De vloeistof mag niet vast komen te zitten door de hendel. U moet op een standaard drogen zodat het water niet onder de bevestigingsmiddelen door stroomt.

beoordelingen

Natalia, 28 jaar oud: Ik krijg altijd penselen gemaakt van synthetische materialen. Ik merk het verschil met natuurlijke villi niet. Ik hou van het feit dat ze er gewoon om geven. Ik gebruik hoogwaardige cosmetica, zodat deze gelijkmatig over de huid wordt gelegd, zelfs met dergelijke penselen.

Alexander, 32 jaar: Ik ben een professionele visagist en ik heb ongeveer vijftig make-upborstels in mijn koffer. Ik ben van mening dat elke schaduw van de schaduwen moet worden toegepast als een afzonderlijk hulpmiddel voor kleurzuiverheid en hygiëne. Blozen, tonale basis, lippenstift worden ook aangebracht met afzonderlijke borstels.

Nina, 25 jaar oud: Ik gebruik alleen make-upkwasten die direct in make-upkits worden verkocht. Ik koop geen gereedschap apart, omdat ze duur zijn voor mij. Aangezien mijn cosmetica ook niet professioneel is, duurt make-up niet lang. Maar voor een wandeling van drie uur is het best comfortabel.

Alena, 38 jaar oud: Ik heb een professionele borstel: voor wenkbrauwen. Het is handig voor haar om schaduwen te plaatsen om alle openingen tussen het haar te vullen. Het belangrijkste is in eerste instantie om de juiste vorm te maken.

Elena, 27 jaar oud: Ik kreeg een professionele make-upborstelset aangeboden. Nadat ik ze heb gebruikt, kan ik me niet meer voorstellen hoe ik zonder hen kan leven. Dag en avond make-up ziet er prachtig uit, als je cosmetica toepast in overeenstemming met alle regels.

Pavel, 25 jaar oud: Mijn vriendin vraagt ​​al heel lang om een ​​make-upborstel. Eindelijk vond ik een geschikte set en overhandigde haar plechtig. Joy kende geen grenzen. Favoriete blij. Maar eerlijk gezegd zie ik geen veranderingen in haar make-up. Het was mooi en bleef hetzelfde.

Olga, 31: Koop altijd cosmetica en kwasten van hoge kwaliteit. Ik had ooit weinig tijd om een ​​hulpmiddel voor lipbehandeling te kiezen. Als gevolg daarvan slaagde ik er tijdens een belangrijke gebeurtenis niet in de verzadiging van lippenstift te bereiken, wat ik wilde. Villi viel uit, er bleven gaten. Na één wasbeurt in de borstel steken verschillende soorten villi in verschillende richtingen uit. Over het algemeen had ik genoeg indrukken.

Tip!Kies een professionele penseelset. Zelfs de budgetopties zijn beter dan de tools in de kits met cosmetica.