Gezondheid

Gezichtsmasker Honing en olijfolie - Beste gezonde recepten

Een gezichtsmasker van honing en olijfolie is een ware voorraad aan vitaminen en voedingsstoffen.

Het gezichtsmasker van honing en olijfolie, de schoonheid en de gezondheid van de huid bij gebruik, worden het belangrijkste resultaat van cosmetische ingrepen en worden vandaag verkocht in gespecialiseerde winkels. Niettemin moet men niet vergeten dat elk middel van dit type wordt bereid op basis van extracten en niet van natuurlijke producten. Daarom zijn zelfgemaakte maskers een uitstekend alternatief voor winkelen, omdat ze een effectiever effect kunnen creëren.

Zelfgemaakte honing en olijfolie-maskers zullen uw huid verrukken

Effect van honing en olijfolie op de huid

Olijfolie is een integraal onderdeel van veel cosmetica, met name maskers, gezichts- en halscrèmes. Het wordt gebruikt in volkskosmetiek voor de vervaardiging thuis van diverse nuttige samenstellingen voor de huid. Olijfolie kan een speciaal effect hebben op de huid doordat het een groot aanbod aan vitamines van de groepen E, A bevat. De schil heeft ze nodig, omdat deze vitaminen:

 • bevordering van toename van elasticiteit;
 • voorkomen een toename van het aantal rimpels.

De olie is universeel - het wordt positief gewaardeerd door de huid van alle soorten, inclusief extreem gevoelig, dun en overdreven gedroogd, die zijn natuurlijke schaduw en glans heeft verloren. Plus olijfolie is een unieke eigenschap om geen allergieën te veroorzaken (behalve in extreme gevallen van persoonlijke intolerantie).

Olijfolie kan een speciaal effect op de huid hebben doordat het een groot aantal vitamines van de groepen E, A bevat

Wat betreft de medicinale kwaliteiten van honing, ze zijn ook extreem breed en gevarieerd. Het bevat groepen vitamines: K, C, PP, H, B, A, etc. Honing is een bron van boor, kalium, mangaan, calcium, ijzer, aluminium. Al deze componenten zijn betrokken bij de vernieuwing van de huid van de nek, gezicht, zorgen voor de aanscherping ervan (liftend effect).

Honing houdt effectief vocht vast in de cellen. Hiermee kunt u ongewenste ongewenste veroudering van de huid vergeten. Als antioxidant is het in staat om de huid te beschermen tegen blootstelling aan de zon, onder invloed van een proces dat photoaging optreedt. Als antisepticum behandelt honing gevoelige en dunne, en vette, problematische huid en reinigt ze zo veel mogelijk.

Honing en olijfolie worden gecombineerd met elk type huid. Maar het verschil is dat het allergische reacties kan veroorzaken.

Honing houdt effectief vocht vast in de cellen. Hiermee kunt u ongewenste ongewenste veroudering van de huid vergeten.

Tip! Het gebruik van honing als cosmetisch product mag niet worden gestart zonder voorafgaand onderzoek op de pols.

In combinatie zijn honing en olijfolie krachtige cosmetica die door vrouwen van elke leeftijd kan worden gebruikt.

Masker zonder toevoegingen: natuurlijke honing en olijfolie

Dit is een soort voedende gezichtsmaskers. Alleen voorbereiden met behulp van twee componenten:

 • olijfolie;
 • honing.

Om thuis zo'n maskermengsel te maken, moet je één lepel (tafel) honing, twee eetlepels (olie), in één flesje gecombineerd, gebruiken en ze door elkaar mengen.

Tip! Het is beter om de container met het mengsel in heet water te doen en het mengsel te laten opwarmen.

Een warm masker moet worden aangebracht en gedurende maximaal vijftien minuten op het gezicht worden gehouden. Wanneer de gespecificeerde tijd is verstreken, moet deze worden afgespoeld met verwarmd water.

Een warm masker moet worden aangebracht en gedurende maximaal vijftien minuten op het gezicht worden gehouden.

Eigeel sterkte

Een gezichtsmasker, voor de bereiding waarvan eigeel wordt gebruikt, toegevoegd aan honing en olijfolie, kan een dergelijk complex therapeutisch effect op de huid van het gezicht hebben:

 • hydrateert de droge huid;
 • voedt de normale huid;
 • verlicht ontstekingen op de probleemhuid;
 • geeft een natuurlijke tint terug naar de huid met een doffe kleur;
 • verjongt de huid.

De dooier wordt beschouwd als een bekend natuurlijk vochtinbrengend element, dus het masker met het gebruik is gecontra-indiceerd voor meisjes met een vette huid. Als er een neiging is tot allergische reacties, is het beter om van tevoren met een masker te experimenteren op de zachte huid van de pols.

Bij de voorbereiding van het masker is eenvoudig. Je moet een eierdooier gebruiken, eerder gescheiden van het eiwit, een lepel (thee) honing en een lepel (thee) olijfolie. Ze moeten allemaal grondig met elkaar worden gemengd en vervolgens worden bedekt met een mengsel van een schoon gezicht. Het wordt aanbevolen om het masker maximaal tien minuten te weerstaan ​​en het vervolgens af te spoelen met schoon water.

De dooier wordt beschouwd als een bekend natuurlijk vochtinbrengend element, dus het masker met het gebruik is gecontra-indiceerd voor meisjes met een vette huid.

Tip! Geneeskrachtige eigenschappen van honing voor de huid worden het beste onthuld in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid, cosmetologists adviseren daarom om tijdens het baden een gezichtsmasker van honing, eieren (dooier) en olijfolie aan te brengen.

Peelingblends

De meest populaire voor cosmetische maskers havermout. Deze tool zal helpen:

 • verzacht de huid;
 • bevochtig het;
 • elimineren van rimpels, gladde huid (verjongend effect);
 • verwijder alle cellen die dood zijn (peeling-effect).

Om een ​​gezichtsmasker van havermout, gesmolten honing en olijfolie te maken, moet je alle benodigde ingrediënten volgens het recept nemen, namelijk: één lepel (tafel) olijfolie, twee eetlepels (tafel) honing, een halve kop havermout (schilfers), een kwart kopje melk, één ei, vooraf geslagen. Alle ingrediënten moeten worden gemengd en gedurende vijf minuten worden bewaard om de havermout te verzachten. Daarna moet je twee lepels (theelepeltjes) suiker aan het masker toevoegen en opnieuw goed mengen tot de suikerkristallen verdwijnen.

Het masker moet op de huid worden aangebracht en vooraf worden gereinigd. De samenstelling wordt overvloedig aangebracht, maar zorgvuldig, om niet te vallen op het kwetsbare gebied rond de ogen. Dit hulpmiddel moet in de huid worden gewreven om de dode elementen te verwijderen. Het is noodzakelijk om deze remedie vijftien tot twintig minuten te weerstaan ​​en af ​​te spoelen - met warm water.

Pellen van havermout helpt de huid te reinigen

Tip! Het is aan te bevelen uw gezicht te wassen met warm water met een soort wasgel voordat u dit masker aanbrengt. Het is noodzakelijk dat de poriën zich openen en het masker kan de huid van dode cellen effectiever reinigen.

Fruit Honey Olive Masks

Een van de meest populaire varianten van een dergelijk gezichtsmasker zijn honing-olijf cosmetica met de toevoeging van:

 • citroensap;
 • appel.

Voor zelfgemaakte maskers van honing, verse citroen en olijfolie, moet je twee eetlepels (tafel) olie, één lepel (thee) honing nemen (als het dik is, moet je eerst smelten met een waterbad), evenals twee lepels (eetlepels) citroensap, eerder geperst uit citrusvruchten. Alle componenten moeten zoveel mogelijk in een container daartussen worden gemengd en pas nadat een homogene massa is verkregen, moet deze op de huid worden aangebracht.

Het wordt aanbevolen om het op een eerder gereinigde huid toe te passen, niet alleen op het gezicht, maar ook op de nek. Vermijd alleen het gebied rond de ogen. Verouderd op het huidmasker gedurende ongeveer vijfentwintig minuten. Afspoelen met warm water. Om het effect op de huid te consolideren, kunt u een crème aanbrengen met een vochtinbrengende werking.

Het masker heeft een wonderbaarlijk effect op de huid van het gezicht, beïnvloed door acne, acne, zwarte vlekken, evenals door roken, door de stralen van de zon. Citroen kan de huid een stralende uitstraling geven.

Voor de bereiding van appelhoning-olijfmasker heb je een lepel (tafel) plantaardige olie, één lepel (thee) honing en één lepel (tafel) van de geraspte massa groene zure appel nodig. Na het mengen tot een uniforme, papperige toestand, is het masker klaar voor gebruik met een verouderingstijd op de huid gedurende maximaal vijftien minuten. Het wordt ook afgewassen met lauw water. Het effect van dit masker voor het vrouwelijke gezicht is vergelijkbaar met de vorige versie - met citroen.

Het masker met limonom en olijfolie heeft een wonderbaarlijk effect op de huid van het gezicht, beïnvloed door acne, acne, zwarte vlekken, evenals roken, de stralen van de zon. Citroen kan de huid een stralende uitstraling geven.

Tip! Zure groene appel in geval van afwezigheid bij de hand kan worden vervangen door twee lepels (thee) van appelciderazijn. Het principe van de voorbereiding van het masker en het gebruik ervan is hetzelfde als in de vorige versie. Dit product maakt de huid zacht en zijdeachtig.

Therapie voor de huid op basis van olijfolie, honing en groenten

Van de groenten die worden gebruikt als aanvullend ingrediënt van het olijfhoningmasker, behoort palm tot tomaten. Het masker met de toevoeging van tomaat verschilt in drie belangrijke eigenschappen voor de huid:

 • bescherming;
 • voedzaam;
 • hydraterende.

Als de rol van honing in dit cosmetische product zorgt voor een hydraterende werking en olijfolie - om bescherming te bieden tegen vochtverlies, kunnen tomaten ook wonderen verrichten - hun functie is om een ​​verjongend effect te bieden vanwege de verzadiging van elementen zoals lycopeen, beta-caroteen.

Op basis van de eigenschappen van het masker is het raadzaam om het toe te passen als de huid van het droge en dunne type is.

Uien worden ook gebruikt bij de bereiding van een plantaardig masker met honing en olijfolie. Dit is een ideale optie voor reanimatie van een droge huid op het gezicht en de nek.

Om het klaar te maken, is het noodzakelijk om twee lepels (thee) olijfolie, twee lepels (tafel) honing en twee eetlepels (tabel) tomaten, die eerder zijn verbrijzeld met een rasp, in één bak te mengen. Na grondig mengen moet een homogeen mengsel worden verkregen dat op de huid van het gezicht moet worden aangebracht. Het wordt aanbevolen om het masker niet langer dan vijftien minuten te gebruiken en het af te wassen met licht verwarmd, schoon, stromend water.

Tip! Gebruik een inlandse tomaat voor een masker. Als een dergelijke optie niet bestaat, is de beste optie de hoogte van het tomatenseizoen, wanneer er veel van te koop zijn. Dan kun je alleen een groente kopen, echt rijk aan voedingsstoffen.

Uien worden ook gebruikt bij de bereiding van een plantaardig masker met honing en olijfolie. Dit is een ideale optie om droge huid op het gezicht en de hals te reanimeren.

Het is noodzakelijk om één ui in de oven te bakken (deze kan worden vervangen door een magnetron), die u in een papperige toestand kunt malen. Het moet worden toegevoegd aan de ui pap een theelepel (thee) van olijfolie en dezelfde hoeveelheid honing, alle componenten mengen tot een gladde massa. Het is noodzakelijk om het ongeveer twintig minuten op de gereinigde huid aan te brengen, waarna u het kunt afwassen met behulp van warm, schoon water.

In combinatie zijn honing en olijfolie krachtige cosmetica die door vrouwen van elke leeftijd kan worden gebruikt.

Gezichtsmaskers op basis van honing en olijfolie met zuivelproducten

Onder de honing-olijf-maskers met zuivelproducten in cosmetica voor thuis zijn beroemde recepten met de toevoeging van:

 • kwark,
 • zure room
 • melk.

Het voedende en hydraterende effect heeft een masker op basis van honing met olijfolie bij het toevoegen van zure room. Om thuis zo'n masker te maken, smelt u eerst 30 ml natuurlijke honing in een waterbad. Dan is het noodzakelijk om er nog anderhalve eetlepel (tafel) zure room aan toe te voegen (vetgehalte - 20%, maar het is aan te bevelen natuurlijk natuurlijk product in cosmetica te zetten), evenals olijfolie in een volume van 50 ml.

Alle componenten moeten in de tank worden gemengd tot het moment waarop de massa absoluut homogene consistentie zal hebben. Nadat het voltooide masker op het gezicht kan worden aangebracht. Om op de huid te staan, kost het ongeveer een half uur, niet langer, en wast u vervolgens af met warm, schoon water. Naast een voedende en hydraterende werking op de droge huid heeft het nog een ander effect: het helpt het schilferen van een overgedroogde gezichtshuid te elimineren.

Vergelijkbare eigenschappen bezitten een gezichtsmasker, ook bereid volgens dit recept. Je moet een lepel (eetlepel) olijfolie nemen, er twee lepels (thee) honing aan toevoegen - dit is de basis voor het product. Ingrediënten om elkaar te mengen. Daarna moet u drie lepels (tabel) voorverwarmde melk (maar niet heet) aan de samenstelling van het toekomstige masker toevoegen. In het resulterende vloeibare mengsel moet je het kruim met wit brood in een zodanige hoeveelheid toevoegen dat het vloeibare mengsel een dikke, papperige consistentie krijgt. Het wordt aanbevolen om een ​​masker op de huid van het gezicht te leggen, zeer overvloedig en slechts tien tot vijftien minuten te weerstaan. Zo'n cosmetisch product wordt ook afgewassen met gewoon, schoon, warm water.

Het voedende en hydraterende effect heeft een masker op basis van honing met olijfolie bij het toevoegen van zure room.

Voor dit type huid is een uitstekende optie - het gebruik van maskers gemaakt op basis van honing-olijven met de toevoeging van kwark. Voor het bereiden van een cosmetisch mengsel heb je één lepel (tafel) olijfolie, één lepel (thee) honing en twee eetlepels (tafel) kwark (zacht) nodig. Alle ingrediënten moeten worden toegevoegd aan één container en zorgvuldig malen tot een homogene massa. Daarna wordt het masker als voltooid beschouwd. Het wordt aanbevolen om het op deze manier toe te passen: breng een dikke laag op de huid aan, weerstaan ​​dertig minuten, spoel af met schoon, licht warm water na de gespecificeerde tijd.

Tip! Vrouwen met een extreem gevoelige huid worden aangeraden kamille-thee te gebruiken als middel om dit horloge te verwijderen.

De rijkdom van het recept stelt u in staat om een ​​bruikbaar masker op de honing-olijvenbasis te bereiden voor het gezicht van elke vrouw - ongeacht haar leeftijd en huidtype. Het therapeutische en cosmetologische effect van dergelijke maskers, herhaaldelijk getest in de praktijk, maakt ze elke dag meer en meer populair.

Bekijk de video: DIY: Honing, Olijfolie en Havermout masker tegen die droge winterhuid! BeautyObsessed (November 2019).

Загрузка...