Mode

Hoe maak je lippenstift thuis? - Alle geheimen (video)

Hoe een lippenstift thuis te maken is een hot topic voor veel fashionista's die gewend zijn om de juiste aandacht en zorg te besteden aan hun lippen

Hoe je een lipstick thuis kunt maken, is een hot topic voor veel fashionista's, die gewend zijn om voldoende aandacht en zorg te besteden aan hun lippen. Zelfgemaakte lippenstift is een natuurlijk product van hoge kwaliteit dat het lichaam niet schaadt. De vlucht van de vrouwelijke verbeelding en de rijkdom aan natuurlijke ingrediënten laten je echt zelfgemaakte meesterwerken creëren om het effect van expressieve en aantrekkelijke lippen te creëren.

Zelfgemaakte lippenstift is een natuurlijk product van hoge kwaliteit dat het lichaam niet schaadt.

Basisingrediëntenset

Om te begrijpen hoe u thuis hoogwaardige lippenstift kunt maken, moet u vertrouwd raken met de lijst met ingrediënten die we nodig hebben. Dit is de zogenaamde basisset van componenten, die niet afhankelijk is van het type lipstick dat is gekozen voor de bereiding. Hiervoor moet u het volgende doen:

 • stichting voor lippenstift;
 • vloeibare olie / vitaminen (capsules);
 • smaak;
 • kleurstof;
 • extra smaakstofcomponent (optioneel).

De basis wordt vaak genomen bijenwas of palmwas. Als allergische reacties op deze producten bekend zijn, raden cosmetologen aan een deel van carnauba of candelillawas te gebruiken voor dit proces. Karitéboter wordt ook gebruikt (avocado, amandel, mango), wat een voedzaam effect geeft.

De basis voor lippenstift neemt vaak bijenwas of palmwas

Vloeibare oliën worden gebruikt bij het maken van lippenstift om het de nodige textuur en glans te geven. Voor dit doel wordt de voorkeur gegeven aan jojoba-olie, kokosnoot of olijfolie.

Essentiële oliën, vanille en andere natuurlijke ingrediënten worden als smaakstoffen gebruikt. Hun aanwezigheid wordt geselecteerd op basis van de verlangens van de vrouw zelf.

Voor de bereiding van gekleurde lippenstift worden kleurstoffen gebruikt. In hun rol kan dienen als voedsel speciaal, en gewonnen uit natuurlijke elementen (cacao, wortels, kurkuma, bieten, enz.) Verf. Veelvuldig gebruik van non-food non-food kleurstoffen - waskrijtjes.

Elke zoetstof of helende stof kan worden gebruikt als een extra smaakelement. Maar dit zijn componenten die uitsluitend worden toegevoegd door persoonlijke voorkeur.

Tip!Hoogwaardige lippenstift vereist naleving van de juiste verhoudingen van de componenten: 30% wax + 30% vloeibare olie + 40% vaste olie.

Waskrijtjes worden vaak gebruikt om gekleurde lipsticks te maken.

Het proces om zelfgemaakte lippenstift van A tot Z te maken

Om thuis een ononderbroken vlot proces van het koken van lippenstift te organiseren, moet u eerst alle hulpmiddelen voorbereiden, namelijk:

 • ingrediënten;
 • de artikelen bestemd voor een waterbad;
 • oranje stok / houten lepel;
 • injectiespuit
 • container voor het gieten van de afgewerkte lippenstift.

De eerste stap van dit proces is een waterbad, waarin je de was en alle opgenomen olie moet smelten - vloeibaar, vast. Het is belangrijk dat ontbinding optreedt, niet koken.

Na het verkrijgen van het nodige gesmolten mengsel worden er oliën, aroma's, vitamines, kleurstof, zoetstof en andere dingen aan toegevoegd. Allen moeten grondig worden gemengd tot een staat van homogene massa.

Door een verscheidenheid aan supplementen te mengen met de basis, creëert u nieuwe unieke recepten. Wees niet lui om ze op te schrijven. Als je ze leuk vindt, kun je altijd weer contact met ze opnemen.

Als een container voor nieuwe lippenstift kun je tubes van onder de oude gebruiken

Vervolgens wordt de resulterende substantie met een spuit in de houder gegoten, die wordt genomen als een reservoir voor het opslaan van de bereide lippenstift.

Tip! Als u een container onder de oude lipstick gebruikt, leg dan een folie op de bodem zodat uw product niet uit de sleuven in de container lekt. Probeer het product niet naar boven te gieten, want tijdens het afkoelen zal de lippenstift uitzetten en de limiet van de ingenomen container overschrijden.

De geheimen van het maken van matte lippenstift

De trend van dit seizoen zijn lipsticks van verschillende tinten met een mat effect op de lippen. Nu heb je een kans om te leren hoe je gemakkelijk een spectaculaire matte lippenstift voor je lippen thuis kunt maken.

Volgens het basisrecept voor de voorbereiding, moet u het volgende nemen:

 • was (bij en candelilla) - een theelepel;
 • olie (bever en jojoba) - halve eetlepel;
 • titaandioxide - een theelepel (te koop bij de apotheek);
 • mica - 8 theelepels;
 • tarwekiemolie - halve eetlepel;
 • smaken - een of twee druppeltjes.

Modieuze nu matte lippenstift kan ook door uzelf worden gemaakt.

Bereid de lipstick voor op een homogene consistentie van mica, titaandioxide en tarwekiemen. In een andere tank in een waterbad, wordt de was gesmolten, waaraan oliën worden toegevoegd, krachtig gemengd. Nadat de inhoud van beide containers is gecombineerd en ook grondig in een waterbad is gemengd. In het laatste stadium worden, na het verwijderen van de houder uit het waterbad, de kleurstof en smaakstof aan het mengsel toegevoegd. Lipstick giet in een speciaal afgenomen tank en koelt af.

Tip! Als je zelfgemaakte, matte lippenstift wilt met het effect van het hydrateren van de lippen, kun je capsule-vitamine E aan het mengsel toevoegen, zodat je lippen extra voedingsstoffen krijgen als ze te droog zijn.

Spectaculaire rode lippen doen het zelf

Liefhebbers van expressieve lippen zullen zich afvragen hoe ze thuis een felrode lippenstift met je eigen handen kunnen maken? Vaak worden twee belangrijke ingrediënten gebruikt om de lipstick rood te maken:

 • bietensap;
 • voedingskleurstof op basis van alkaanwortel.

Rode lippenstift kan worden gemaakt op basis van bietensap

Om rode lippenstift op basis van bietensap te bereiden, bereidt u eerst een "kleurstof" gedurende enkele dagen. Daartoe moeten bieten aandringen op plantaardige olie, zodat het sap dan in contact komt met was. Gebruik tijdens het koken zelf een theelepel bijenwas, kokosolie en sheaboter, die oplossen en combineren in een waterbad. Voeg de bietensapconcentraat eraan toe en meng grondig. Uiteindelijk moet lippenstift in tanks worden gegoten en worden afgekoeld.

Om thuis een rode lippenstift op basis van alkaanwortelpoeder te maken, smelt u een eetlepel jojoba-olie en olijfolie gedurende tien minuten in een waterbad. Na de aangegeven tijd is het noodzakelijk om het mengsel uit het bad te verwijderen en een alkaan poeder-kleurstof toe te voegen in het volume van één eetlepel. Als hij erop staat, moet het mengsel met gaas worden gefilterd.

In de volgende bereidingsfase moet je een eetlepel bijenwas in een waterbad smelten, waar je vervolgens gekleurde olie in giet. Nadat de resulterende lipstick enigszins is afgekoeld, als smaakstof, kunt u er een paar druppels etherische olie naar keuze in druppelen.

Tip!Als extra ingrediënten kunt u Camellia-olie gebruiken (5 procent van de totale hoeveelheid olie), extract van grapefruitzaad en vanille. Ze zullen de rol van natuurlijke smaken en zoetstoffen spelen.

Voedende oliën kunnen aan elke zelfgemaakte lippenstift worden toegevoegd

Zelfgemaakte zwarte lippenstift

Vrouwen die er liever spectaculair uitzien, hebben zich meer dan eens afgevraagd of het mogelijk is om thuis zwarte lippenstift voor te bereiden en hoe je het goed moet doen? Hier zullen we dit geheim in detail delen.

Voor zelfgemaakte zwarte lippenstift is het belangrijkste punt de kleurkeuze met behoud van de basisbasisbasis. Meestal worden zwarte waskrijtjes gebruikt als een pigment. Ze zijn volkomen veilig. Ze zijn gemaakt op een niet-giftige basis, omdat ze bedoeld zijn voor kinderen die ze kunnen "proeven".

Smelt één theelepel bijenwas en sheaboter in een waterbad. Nadat deze ingrediënten zijn gecombineerd tot een homogene massa, worden er twee gram avocado-olie en tarwekiemen aan toegevoegd. Alles is grondig gemengd en aangevuld met voorgewreven wasachtig zwart krijt. Voordat het volledig is opgelost, wordt het mengsel in een bad verouderd en vervolgens in tanks gegoten.

Tip! Als je geen puur zwarte lippenstift en zwarte en bruine tint wilt krijgen, gebruik dan geraspte cacao, zwarte chocolade bij het maken van cosmetica.

Om zwarte chocolade lippenstift te maken, moet je het volgende nemen:

 • bijenwas, cacaoboter en shea - een theelepel;
 • tarwekiemolie en geraspte zwarte chocolade - één gram per stuk;
 • essentiële olie van sinaasappel en gember - drie druppels;
 • honing - een halve theelepel.
Voor het maken van zwarte lippenstift worden zwarte waskrijtjes meestal gebruikt als pigmenten.

Traditioneel moet je beginnen met het bereiden van de basis - smelt de was, cacaoboter en shea in een waterbad. Dan is het noodzakelijk om honing, geraspte chocolade en tarwekiemolie te mengen tot een uniforme consistentie van de bovengenoemde componenten. Het is noodzakelijk om alle ingrediënten grondig te mengen tot ze volledig zijn opgelost. Aan het einde brengen we onze lippenstift op smaak met heerlijke, geurige gember en sinaasappel. Het resulterende product heeft een specifieke zwartbruine kleur, evenals een aangename exotische smaak.

Zelfgemaakte lippenbalsem

De herfst-winterperiode is een tijd waarin uw sponzen extra zorg en bescherming nodig hebben. Thuis zijn er vele manieren om natuurlijke, onschadelijke, hygiënische lippenstift op de juiste manier te maken. We stellen voor om de meest eenvoudige en minst dure optie lipbalsem voor tijd en ingrediënten voor thuisproductie te overwegen.

Om te bereiden, moet u eerst de componenten selecteren en voorbereiden. In dit geval wordt voorgesteld de voorkeur te geven aan een set bestaande uit:

 • bijenwas - een halve theelepel;
 • cacaoboter en jojoba-olie - een theelepel;
 • teunisbloemolie - een paar druppels.

Snijd eerst de bijenwas, voeg cacaoboter toe en smelt gedurende vijf tot tien minuten totdat de stoffen grondig in een waterbad zijn gemengd. Nadat de ingrediënten het uiterlijk van een uniforme consistentie hebben, kunt u de jojoba-olie eraan toevoegen en de procedure voortzetten met constant roeren.

Het wordt aanbevolen om te gebruiken voor de bereiding van hygiënische balsems, namelijk teunisbloemolie, omdat het veel vetzuren bevat.

Voordat u sleutelbloemolie toevoegt, is het noodzakelijk dat het mengsel enigszins wordt afgekoeld. Daarna kan het veilig in de voorbereide tank worden gegoten. Voor verharding kan een therapeutische lippenbalsem een ​​tijdje naar de koelkast worden gestuurd.

Tip! Het wordt aanbevolen om te gebruiken voor de bereiding van hygiënische balsems, het is teunisbloemolie, omdat het veel vetzuren bevat. De laatstgenoemden voeden de huid op de lippen in koud, ijzig, droog weer. Als analogen kunt u munt- en rozemarijnolie gebruiken.

Tint thuis: een verscheidenheid aan recepten

De categorie tinten is dun, kleurstofpigmenten voor de lippen, die een natuurlijke schaduw kunnen geven. Tinty bieden zachte, zo dicht mogelijk bij natuurlijke, toon.

Thuis kunnen populaire methoden zoals tint-lippenstift worden gemaakt:

 • glycerol gebruiken;
 • gebruik van kleurstof met olie;
 • gebruik van kleurstof en water;
 • met lijm.

Vaak is PVA-lijm aanwezig in het recept voor tinten.

Voor een op glycerine gebaseerd recept moet je een of twee bieten nemen, evenals glycerine in de hoeveelheid van drie eetlepels. Bieten moeten worden gewassen en geschild en vervolgens in blokjes worden gesneden. Glycerine moet worden gesmolten in een waterbad en daaraan vooraf bereide bietenkubussen worden toegevoegd. Binnen 20 minuten na het verblijf in het bad, zal de glycerine rood worden in bieten kleur. Nadat de afgewerkte tint in een gekookte pot is gegoten en voor lippen is gebruikt.

Tip! Als u meer verzadigde rode tinten wilt krijgen om het mengsel in een waterbad te weerstaan, moet dit ongeveer 40 minuten duren.

Voor tint met lijm moet een lijst met ingrediënten worden opgesteld: niet-toxisch PVA, evenals voedselkleuren. In de container moet je een paar druppels PVA laten vallen, daarna een kleurstof toevoegen en mengen. Met zo'n lip-make-up moet je voorzichtig zijn en eerst testen op allergische huidreacties op lijm. Als er binnen een uur geen bijwerkingen optreden, kunt u deze zelfgemaakte cosmetica gebruiken.

Een soortgelijke procedure wordt uitgevoerd bij het gebruik als basis voor tinta niet lijm, maar olie (amandel, olijfolie, enz.).

Thuis wordt koken op een nog eenvoudigere en goedkopere manier uitgevoerd - door voedsel van de gewenste kleur in gewoon water te verdunnen. De resulterende gekleurde vloeistof wordt aangebracht op de lippen bedekt met balsem, en de top wordt aangevuld met een laag van kleurloze glans.

Lippenstift voor lippen thuis - dit is een zeer reëel en relatief goedkoop genot.

Lipstick: thuis koken

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in hoe je thuis een lippenstift met je eigen handen kunt maken, zullen we een van de methoden eens nader bekijken.

Het is noodzakelijk om dit te doen:

 • Vaseline - 1/4 kop;
 • plantaardige olie - 2 eetlepels;
 • vitamine E-capsules;
 • voedselkleuring

Vaseline en plantaardige olie moeten in één container worden gecombineerd en grondig worden gemengd. Daarna, wanneer de massa van deze ingrediënten homogeen wordt, moet u deze 45-50 seconden naar de magnetron sturen.

In het voorverwarmde mengsel moet u een kleurstof toevoegen die u wenst. De smaakingrediënten worden daar ook naartoe gestuurd. Onder hen, de meest populaire zijn vanille en poeders voor de teelt van dranken. Vitamine E, dat aanwezig is in de ingrediënten, werkt als een vochtinbrengende crème voor de huid.

Een schat aan recepten mogen cosmetische meesterwerken maken die echt uniek en origineel zijn.

Creatieve dames in de mode bij het maken van vloeibare lippenstift op basis van vaseline kwamen tot een andere interessante oplossing - om lekkernijen toe te voegen aan het resulterende cosmetische product om het product effectiever te maken.

Tip! Je kunt perederzhiv geen basis gebruiken voor vloeibare lippenstift in een magnetron, omdat de ingrediënten voor altijd zullen verslechteren.

Lipstick voor lippen thuis is een zeer reëel en relatief goedkoop genot. Een schat aan recepten mogen cosmetische meesterwerken maken, echt uniek en origineel. Dit wordt aangevuld door een andere belangrijke factor: de lippenstiften zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten met hun eigen handen. Omdat ze absoluut veilig zijn voor de gezondheid van vrouwen.

Bekijk de video: Jill - DIY: Maak je eigen lipgloss! (November 2019).

Загрузка...