Schoonheid

Panorama van Rome (50 foto's) - Loop door de hoofdstad van Italië

Panorama van Rome weerspiegelt de geschiedenis van de drieduizend jaar van de spirituele stad

Het is geen toeval dat de hoofdstad van Italië Rome is, wiens panorama de geschiedenis van drieduizend jaar bestaan ​​van een spirituele stad weerspiegelt. Dit is een van de meest bezochte toeristische plekken ter wereld, omdat historische, architectonische monumenten uit de oudheid, het tijdperk van de middeleeuwen en de Renaissance hier bewaard zijn gebleven. De stad ligt aan de rivier de Tiber en wordt als uniek beschouwd omdat er in het centrum een ​​afzonderlijke staat is: het Vaticaan (de hoofdstad van het katholicisme).

Rome is een van de meest bezochte toeristische plaatsen in de wereld, omdat historische, architectonische monumenten uit de oudheid, het tijdperk van de middeleeuwen en de Renaissance hier bewaard zijn gebleven.

Bij een bezoek aan de schilderachtige plekken van Rome wordt de toerist ondergedompeld in de wijsheid van de generaties, die is verzegeld in elk gebouw, beeldhouwwerk, museum

Beleef de grootsheid van eerdere generaties en de romantiek van het moderne Europa kan hier zijn

Panorama van het oude Rome

Na een bezoek aan de schilderachtige plekken van Rome, wordt de toerist ondergedompeld in de wijsheid van generaties, die in elk gebouw, beeldhouwwerk, museum wordt geseald. Beleef de grootsheid van eerdere generaties en de romantiek van het moderne Europa kan hier zijn.

De grootsheid en kracht van het Vaticaan

Het Vaticaan is een staat in het westen van Rome, aan de rechteroever van de Tiber. Opgericht in 1929 voor de geestelijkheid van de rooms-katholieke kerk. Hier is de residentie van de paus. De bevolking is 1000 personen.
Het grondgebied van het Vaticaan wordt omringd door middeleeuwse muren om grenzen te definiëren. Binnen zijn er hele paleiscomplexen, overwinnende met grootsheid en mysterie. In Italië zijn er individuele objecten die tot het Vaticaan behoren. Dit zijn onderwijsinstellingen, de zomerresidentie van de paus, het Santa Maria di Gallery-radiostation, de basiliek van San Giovanni in Lutherno.

Vaticaanstad - een staat in het westen van Rome op de rechteroever van de Tiber

St. Peter's Cathedral in goud

St. Peter's Cathedral wordt beschouwd als de grootste creatie ontworpen door Donato Bramante.

Duizenden toeristen en pelgrims gaan naar Rome om het prachtige panorama van het Sint-Pietersplein te zien. In het centrum stijgt een vijfentwintig obelisk, en rond - architecturale en historische monumenten. De belangrijkste is de kathedraal van St. Peter. Hij wordt beschouwd als de grootste schepping. Het werd ontworpen door Donato Bramante. Een colonnade van 284 kolommen, gemaakt door Lorenzo Bernini, omgeeft het plein. De gevel van het gebouw is tot in het kleinste detail ontworpen door Karl Madern en de oprichting van Michelangelo, aan wie de kathedraal is gekroond, is nog steeds verbazingwekkend en angstig.

Duizenden toeristen en pelgrims gaan naar Rome om het prachtige panorama van het Sint-Pietersplein te zien. In het midden staat een vijfentwintig obelisk, en rond - architecturale en historische monumenten.

Het is in het Vaticaan dat de residentie van de paus is gevestigd.

Sint-Pietersbasiliek

Tip! Als je de koepel van St. Peter beklimt, kun je het beste panorama van Rome zien. Kies voor een wandeling de dageraad. Het is in deze tijd dat de stad wakker wordt en begint te 'ademen'.

Winkelstraten van Rome

Gedurende de 29 eeuwen van het bestaan ​​is Rome niet alleen het economische en politieke centrum van Italië, maar ook heel Europa geworden. Op elke straat vinden toeristen de historische waarde en schoonheid van het panoramische uitzicht.

Romeinse straten, die zeker moeten worden bezocht, zijn conventioneel verdeeld in drie soorten:

 • shopping;
 • centraal;
 • de mooiste.

Piazza di Spagna wordt beschouwd als het centrum van dure merkwinkels. Ook bevinden zich hier de Spaanse Trappen en de Borcaccio-fontein.

Op elke straat vinden toeristen de historische waarde en schoonheid van het panoramische uitzicht.

Gezellige steegjes verbergen kleine winkels en restaurants.

Liefhebbers van winkelen komen naar de stad om niet alleen de straten te bewonderen, maar ook de inhoud van etalages. Onder de vele winkelstraten moet worden onderscheiden Via del Corso en Via Vittoria. Hier zijn de etalages van winkels, waar u goedkoop kunt beknibbelen.

Het centrum van merken wordt beschouwd als Piazza di Spagna. Hier zal een kenner van hoogwaardige en dure dingen zich op zijn gemak voelen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Spaanse Trappen, de Barcaccia-fontein en de Trinita dei Monti-kerk. In het jonge gedeelte is het paleis van Spanje, met aan het hoofd de kolom "Onbevlekt".

Luxe en elegantie blaast op de Via dei Condotti. Het wordt beschouwd als de oudste en bevindt zich in het historische centrum. Het herbergt winkels van wereldberoemde fabrikanten.

Rome staat vol met panoramische plekken, van waaruit je een geweldig uitzicht over de stad hebt.

Liefhebbers van romantiek kunnen genieten van de magische zonsondergangen

Piazza di Spagna en Via Condotti - een bedevaartsoord voor shopaholics over de hele wereld

Sieraden naar smaak, designerzakken naar smaak zijn te vinden op de Via Cola di Rienzo. De straat ligt ten noorden van het Vaticaan. Het gelijknamige plein met dezelfde naam is een voorbeeld van de Umbertinsky-stijl van het einde van de 19e eeuw.

Fastfood-restaurants bevinden zich in de belangrijkste supermarkt van Rome. Het heet Campo di Fiori. Het terrein onderscheidt zich door onregelmatigheden, aangezien de huizen van kooplieden en herbergen hier gemengd zijn. Eerder in het rechthoekige gebied regelde de doodstraf.

Pantheon - de tempel van alle goden

In Rome leven geschiedenis en moderniteit vreedzaam

Kerk van St. Mary de Lorento

Tip! Als je door de straten van Rome loopt, moet je de dingen volgen. Kleine dieven kunnen de dag en winkelervaring verpesten.

Mooie straten van Rome

In Rome kunnen alle straten prachtig genoemd worden. De meest fantastische en unieke soorten toeristen vieren echter op Via dei Coronari en Via Julia.

Via dei Coronari ligt vlak bij de brug van St. Angel. Beroemd voor het verkopen van kronen van rozen voor pelgrims die hun weg hier naar de Sint-Pieterskerk houden en handel drijven in religieuze dingen. Ooit woonden bekende courtisanes in de aangrenzende wijken.

In Rome kunnen alle straten prachtig genoemd worden

Elke beurt is gevuld met Italiaanse sfeer.

Straatcafés naast elkaar met historische gebouwen

Heilige Engelbrug

De architecturale waarde is de heilige nis die werd gecreëerd door Antonio de Sangallo. Daarin bevindt zich het beeld, waar de kroning van de moeder van God van de kunstenaar Perino del Vaga is afgebeeld. Het beeld tot op de dag van vandaag is in slechte staat bewaard gebleven.

In het historische centrum van Rome, een halve kilometer strekt zich uit over de Via Giulia. Het vertegenwoordigt de afwisseling van paleizen en huizen voor de Florentijnse diaspora en particuliere huizen met winkels in de gevel.

Brug en kasteel van de heilige engel

Prachtig uitzicht vanaf elke hoogte.

Capitol Square - het centrum van het politieke leven van het oude Rome

De keizerlijke fora springen ook in het oog door hun grootsheid en schoonheid. Het verbaast zich met archeologische artefacten en heeft een grote historische waarde. Van de oude tempels waren massieve kolommen en muren met schilderijen op de steen. Hier zijn de fora van Julius Caesar, Augustus, Trajanus, Nerva en de Tempel van de Vrede. Elk van hen vertegenwoordigt het beste architecturale patroon van zijn tijd.

Tip! Veel herinneringen zijn bijna niet bewaard in de oorspronkelijke vorm, dus het is belangrijk dat de reiziger kennis had van de geschiedenis van het creëren van straten en een levendige verbeelding.

Beroemd monument van Italië - Colosseum

Het Flavische amfitheater is een van de beroemdste architecturale monumenten van het oude Rome. Lange tijd werd het Colosseum bezocht als een plaats van vermaak. Meestal waren er gladiatorengevechten, zeeslagen en wildgevechten. Tijdens zijn bestaan ​​leed hij aan branden en vernietiging, maar het grootste deel van de memo is bewaard gebleven tot vandaag.

Flavian Amphitheatre - een van de meest beroemde architecturale monumenten van het oude Rome

Lange tijd werd het Colosseum bezocht als een plaats van vermaak. Meestal waren er gladiatorengevechten, zeeslagen en dierengevechten.

Tijdens zijn bestaan ​​leed hij aan branden en vernietiging, maar het grootste deel van de memo is bewaard gebleven tot vandaag.

Onder de architecturale kenmerken van de bouwarchitecten onderscheiden:

 • elegantie en eenvoud van ontwerp: de centrale arena van elliptische vorm is omgeven door zitplaatsen voor toeschouwers;
 • langs de arena zijn er muren van tufsteen;
 • de buitenmuur van het amfitheater bereikt vijftig meter (de hoogte van een gebouw met twaalf verdiepingen);
 • tachtig radiale wanden creëren originele compartimenten van de structuur;
 • ongeveer 650 mensen passen in elk compartiment met een aparte ingang;
 • vier lagen creëren een buitenmuur (een dove lagere en drie onderste gebogen);
 • de voorkant van het amfitheater is gemaakt van marmer (na een tijdje werd het verwijderd voor de bouw van paleizen en kerken).

Tegenwoordig zorgt het Colosseum voor bewondering van bezoekers, hoewel eerder deze plaats veel afschuw en bloed zag. Het amfitheater is open voor toeristen van negen uur 's ochtends tot' s avonds laat.

De buitenmuur van het amfitheater bereikt vijftig meter (de hoogte van een gebouw met twaalf verdiepingen)

Tegenwoordig zorgt het Colosseum voor bewondering van bezoekers, hoewel eerder deze plaats veel afschuw en bloed zag

Tip! Het Colosseum is gerestaureerd voor een lange tijd, maar toch kun je hier in zijn oorspronkelijke vorm de ondergrondse gangen voor katapulten zien, waar dieren in de oudheid werden bevrijd. Zorg ervoor dat je dit monument bezoekt om je te storten in het tijdperk van gladiatoren en dappere strijders.

Parken van de stad verbazen met schoonheid en pracht

Een aparte categorie attracties in Rome kan worden geïdentificeerd parken. Alle kamers zijn goed onderhouden en groen. Geen enkele reiziger zal niet onverschillig staan ​​tegenover de monumenten van verschillende tijdperken, observatieplatforms en prachtige tuinen met villa's.

Villa Borghese beslaat 85 hectare en begint op de Pincho-heuvel, van waaruit het mooiste panorama van Rome wordt geopend. Hier kunt u ontspannen onder het dichte groen van bomen, een bezoek brengen aan de Galleria Borghese, de pracht van de collecties waarderen, een wandeling maken in het Biopark met dieren, een film kijken, joggen en zelfs fietsen huren. Hier is het toegestaan ​​om kleine picknicks te houden, de eenden te voeren en te gaan varen. Green Park zal nog lang worden onthouden.

Villa Borghese - de perfecte plek voor een ontspannen tijdverdrijf.

Mussolini House of Villa Torlonia - een monumentaal complex met een prachtige tuin. Een uitstekend voorbeeld van neoklassieke architectuur. Hier kunt u genieten van de verbazingwekkende natuur en schoonheid van oude beelden die alle generaties van de Torlonia-familie verzamelden.

Mussolini House of Villa Torlonia - een monumentaal complex met een prachtige tuin

Het rijkste park voor de diversiteit van fauna - Villa Ada. Het ligt in het noorden van Rome. Hier kunt u genieten van een groot meer, cipressen, palmbomen en zelfs dennen. Het park is populair bij de lokale bevolking, omdat je hier in de winter kunt skaten en in de zomer je gymnastiekroutes kunt leren.

Het rijkste park voor de diversiteit van fauna - Villa Ada

Celio Park gelegen tussen het Colosseum en Thermal Caracalla. Het is een kleine groene oase waar je je kunt terugtrekken met je gedachten en de broosheid van het dagelijks leven kunt vergeten. Prachtige natuur geeft wijsheid en kracht. De villa, die hier is gevestigd, is de residentie van geografen, omdat het belangrijke kaarten van Italië opslaat.

Villa Pamphili gelegen in het heuvelgebied van Gianicolo. Dit groene en enorme park verwelkomt bezoekers met vers groen, prachtige bloemen, goed verzorgde struiken. In het warme seizoen gaan mensen hier picknicken en fotoshoots maken. Je kunt deelnemen aan speciale fietstochten.

Villa Pamphili verwelkomt bezoekers met vers groen, prachtige bloemen, goed verzorgde struiken

Tip! Om mentaal te ontspannen, te genieten van de ongerepte natuur, moet je zeker de Romeinse parken bezoeken. Elk van hen is goed op zijn eigen manier en zal niemand onverschillig laten.

Fonteinen van Rome

Rome heeft negen hoofdfonteinen, waarvan het panoramische uitzicht de verbeelding vastlegt en wekt.

 • Aqua Maagd - Het aquaduct dat water levert aan drie fonteinen tegelijk: Trevi, Barcaccia en de Vier Rivieren. Dit is een schone bron met zoet water. Favoriete plaats van toeristen.

Er zijn negen hoofdfonteinen in Rome, waarvan het panoramische uitzicht de verbeelding vastlegt en wekt.

 • Barcaccia-fontein Barokke stijl. Gelegen aan de Plaza van Spanje en ziet eruit als een half verzonken boot. Dit is een soort monument voor de overstroming van 1598, tijdens welke een boot werd overstroomd op het plein.

De fontein Barcaccia ziet eruit als een half verzonken boot

Prachtig uitzicht op de fontein en de Spaanse Trappen

 • Meta Sudans - De fontein, die tot 1963 op het Plein van het Colosseum lag. Nu is er praktisch niets meer van hem over. Echter, mensen die in dit gebied rondlopen beweren dat de plaats vol is van kracht, vrijheid, omdat de gladiatoren vroeger in de fontein baden.
 • Triton-fontein ontworpen door Lorenzo Bernini. Het is vandaag geldig. Het vertegenwoordigt 4 dolfijnen met een enorme schaal op de staarten, waarin het standbeeld van Triton zich bevindt. Niet ver van het gebouw is een fontein van bijen (ook het werk van Bernini).

Triton-fontein ontworpen door Lorenzo Bernini

 • Fontein van de Dioscuri gelegen tegenover het Quirinaalpaleis. Een versie is tot op de dag van vandaag bewaard sinds 1818, toen Paus Pius de Zesde een nieuwe versie bestelde bij Raffaela Stern. Aangevuld met een obelisk uit het veld van Mars.

De Dioscuri-fontein wordt aangevuld door een obelisk uit het veld van Mars.

 • Trevifontein gebouwd door de architect Nicola Salvi aan de gevel van het Palazzo Poli. Het is gemaakt in de barokke stijl en vormt een perfecte aanvulling op de majestueuze gevel van het paleis. Het is de grootste fontein, die 25,9 meter hoog en 19,8 meter breed is. Het is versierd met mythische karakters: Oceaan, salamanders, hippocampus, Neptunus. De wereld van illusie verbindt met realistische Romeinse soldaten en een jong meisje dat de weg wijst naar de bron.

Trevi-fontein gebouwd door architect Nicola Salvi aan de gevel van Palazzo Poli

Het is gemaakt in de barokke stijl en vormt een perfecte aanvulling op de majestueuze gevel van het paleis.

 • Schildpadfontein ontworpen door architect Giacomo dela Port en gemaakt door de beeldhouwer Taddeo Landini in renaissancestijl. Gelegen op het Mattei-plein. Werkt vandaag. Je kunt het leren door bronzen zeeschildpadden die de bovenste schaal van de fontein beklimmen. Dolfijnen die de compositie aanvullen symboliseren de uitdrukking "Haast je langzaam".

De fontein van schildpadden werd ontworpen door de architect Giacomo dela Port en gemaakt door de beeldhouwer Taddeo Landini in de renaissancestijl

 • Een van de beroemdste Romeinse fonteinen - Four Rivers Fountain. Het bevindt zich op de Piazza Navona. Ontworpen door Bernini en is een standbeeld van de riviergoden die de Egyptische obelisk omringen. De goden vertegenwoordigen de belangrijkste rivieren van de vier delen van de wereld: La Plata, Donau, Ganges, Nijl.

Een van de beroemdste Romeinse fonteinen is de fontein van de Vier Rivieren.

Ontworpen door Bernini en is een standbeeld van de riviergoden die de Egyptische obelisk omringen

 • Vier fonteinen - architectonisch monument, dat bestaat uit vier fonteinen uit de late renaissance. Ze zijn gelegen op het kruispunt van Quarte Fontano en Quirinale. De figuren symboliseren de rivier de Tiber, Arno, de godin Diana en de godin Juno. Hier is een prachtig panoramisch uitzicht, aangezien je drie obelisken tegelijk kunt zien. De afbeelding wordt aangevuld door de laatbarokke kerk van San Carlo Alle Quattro Fontane.

Kerk van San Carlo Alle Cuattro Fontane

Tip! Als je geen tijd hebt om negen fonteinen tegelijk te bezoeken, kies je voor werken van Lorenzo Bernini, omdat ze de essentie van het tijdperk weerspiegelen, vol van betekenis zijn en de verbeelding verbazen.