Mode

Stijlvol denimvest doe het zelf (50 foto's) - Patronen, masterclass

Een denimvest wordt snel met je handen gedaan en het resultaat is verbluffend

Een spijkerjasje met je eigen handen, patronen en decor is niet alleen een aangenaam tijdverdrijf, maar ook een stijlvolle aanvulling op alledaagse outfits. Zoiets kan met de hand gemaakt worden op een feestje, een wandeling door de stad of een bioscoop. Ontken jezelf niet het plezier om oude versleten spijkerbroeken om te toveren in een modieus kastdetail!

Zoiets kan persoonlijk gedaan worden op een feestje, een wandeling door de stad of een bioscoop.

Ontken jezelf niet het plezier om oude versleten spijkerbroeken om te toveren in een modieus kastdetail!

Zoiets zal zeker in je garderobe plaatsvinden.

Iets met de stof

De geschiedenis van denim vindt zijn oorsprong in het begin van de vorige eeuw. In het tijdperk van actieve ontwikkeling van de industrie was er een dringende behoefte aan duurzame weefsels voor arbeidersoveralls. Jeans en werd een materiaal dat actief werd gebruikt voor het afstemmen van de fabrieksvorm. Later, in de jaren 60, besteedden ontwerpers aandacht aan denim, waarmee ze een universele broek creëerden. Maar de beroemde denim shorts en korte rokken gepromoveerd tot de hippie-beweging van de massa-deelnemers. Vertegenwoordigers van deze subcultuur wilden geen afscheid nemen van versleten jeans en uitgevonden broekjes. Zelf genaaide rokken in die jaren waren te zien op elke disco of strandfeest.

In het tijdperk van actieve ontwikkeling van de industrie was er een dringende behoefte aan duurzame weefsels voor werkkleding.

Jeans en werd een materiaal dat actief werd gebruikt voor het afstemmen van de fabrieksvorm.

Later, in de jaren 60, besteedden ontwerpers aandacht aan denim, waarmee ze een universele broek creëerden

Nu worden dingen uit denim actief gebruikt bij het maken van een trendy afbeelding. Mode voor deze stof verzwakt geen minuut. En als mannen gewend zijn om alleen een denim broek en overhemden te dragen, dan is de garderobe van vrouwen gevuld met allerlei rokken, korte broeken, overgooiers, overalls en vesten van verschillende snit en stijl. Het laatste is trouwens vooral populair, want met een spijkerjasje kan zelfs de meest saaie en saaie strik, bestaande uit een zwarte broek en een eenkleurige top, er helder en mooi uitzien. Het feit dat je een denim vestpatroon met je eigen handen kunt maken is ook goed, je hoeft alleen maar een naaisetje en verouderde jeans uit de kast te halen.

Nu worden dingen uit denim actief gebruikt om een ​​modieus imago te creëren.De mode voor deze stof verzwakt geen minuut

Damesgarderobe breekt uit alle soorten rokken, korte broeken, overgooiers, overalls en vesten van verschillende snit en stijl

Belangrijke voorbereidingen

Eerst moet je de "grond" voorbereiden voor de aankomende creatie van een meesterwerk op het gebied van streetwear. De volgende materialen en voorwerpen moeten op de tafel voor u liggen:

 • oude jeans of in de winkel gekochte stof;
 • draad (het is wenselijk om de toon in de kleur van het materiaal te kiezen);
 • naalden;
 • veiligheidsspelden - 3-4 stuks;
 • scharen;
 • liniaal en zachte meetlint;
 • krijt of een stuk zeep;
 • een vel papier;
 • een potlood.

Denim vest met je eigen handen kan worden gesneden voor dit patroon

Denk na over de stijl van het product en de snit en gooi het op basis van uw eigen voorkeuren op papier

Denk van tevoren aan waar je het eindproduct graag mee zou willen dragen.

Is alles klaar? Daarna nemen we een eenvoudig potlood in onze handen en beginnen we aan de eerste fase van een modieuze operatie - ontwerpontwikkeling. Neem het project serieus met alle ernst, want je zult dit blanco gebruiken om patronen te creëren. Denk na over de stijl van het product en de snit en gooi het op basis van uw eigen voorkeuren op papier.

Eenvoudig denimpatroon

Om een ​​uniek vest te maken, kunt u stoffen in de dichtstbijzijnde winkel kopen of oude items uit de kast halen. Waarom is het ding uniek? Kleding die door eigen handen wordt gemaakt, is altijd originaliteit en originaliteit, en u bent gegarandeerd niet hetzelfde vest te zien bij iemand van uw kennissen.

Om een ​​uniek vest te maken, kun je stoffen kopen in de dichtstbijzijnde winkel of oude spullen uit de kast halen.

Kleding gemaakt door eigen handen zijn altijd originaliteit en originaliteit, en u bent gegarandeerd niet hetzelfde vest te zien bij een van uw vrienden.

Voordat je naar het materiaal gaat, raden we je aan om rond te kijken: als je geen tijd had om de oude, versleten broek of het hemd uit te gooien - is het tijd om ze te gebruiken!

Kopen denim in de winkel, het belangrijkste is niet te overdrijven. Met een standaardbreedte van 1,5 meter is een meter jeans genoeg voor jou. Maar voordat je voor het materiaal gaat, raden we je aan om rond te kijken: als je geen tijd hebt om oude, versleten broeken of shirts weg te gooien, is het tijd om ze te gebruiken! Haal ze onmiddellijk uit de doos met overbodige dingen, en we zullen je de geheimen onthullen van het maken van patronen voor denim vesten met je eigen handen. Dus laten we gaan!

Om een ​​exclusieve handgemaakte te maken, heeft u de volgende afmetingen nodig:

 • geschatte lengte van het product;
 • borstomtrek;
 • tailleomvang;
 • schouderlengte

Als je niet de vaardigheden hebt om metingen te doen, kan een favoriet T-shirt je te hulp schieten. Bevestig het eenvoudig aan het papier en schets de contouren met enkele centimeters aan de zijkanten. Het vest zal dus vrij liggen en geen ongemak veroorzaken tijdens het rijden. Als je patronen wilt maken voor een denimvest voor een meisje met je eigen handen met een onregelmatige vorm, verander dan de grenzen van het toekomstige project in overeenstemming met je eigen fantasie en voorkeuren van de tiener.

Als je niet de vaardigheden hebt om metingen te doen, kan een favoriet T-shirt je te hulp schieten. Bevestig het eenvoudig aan het papier en schets de contouren met enkele centimeters aan de zijkanten.

Om te beginnen kunt u de naald gebruiken om langs de verbindingslijnen te lopen en het resultaat vervolgens met een naaimachine fixeren

Optioneel kun je de randen verlaten zonder te kantelen - de pony is nog steeds in de mode

Creëren van een vest van gekochte stof

 1. Trek de gemeten lengte vanaf de 7e halswervel uit.
 2. Trek een nek, rekening houdend met de inkeping van 2 cm langs de schouderlijn.
 3. Maak een inzinking van 1,5 cm voor de opening van het armsgat en de planken.
 4. Voor een humerusuitsnede, terugtrekking van de bovenkant van de nek 7 cm.
 5. Teken een lijn van de rand (evenwijdig aan het midden van de plank op een afstand van 2 cm.).
 6. Vanaf de bovenkant van de nek, laat 5 cm zakken en teken een snijlijn.
 7. Versier de afschuining van de rand en de onderste lijn van de plank. Patroon is klaar.

Knip het gemaakte project en breng het over naar de stof. Maak een contour van de randen met een stuk zeep of wit krijt. Alle patronen zijn verbonden met veiligheidsspelden. Om te beginnen kunt u een naald gebruiken om langs de verbindingslijnen te lopen en het resultaat vervolgens met een naaimachine fixen. Optioneel kun je de randen verlaten zonder te kantelen - franje is nog steeds in de mode.

Dit vest past in elke look.

Deze stijl is perfect voor het creëren van een ensemble met een spijkerrok, uitlopende denim broek, bananen. Je kunt ook een vest dragen met een T-shirt met een interessant ornament en een korte broek.

We naaien een vest van een oude spijkerbroek

Als je de neiging hebt om oude spijkerbroeken in de vuilnisbak te gooien, die al enkele seizoenen stof en eelt van je ogen op de bovenste plank verzamelen, haast je dan niet om overhaaste beslissingen te nemen. Haal ze uit een afgelegen hoek, was en droog. Bereid je voor op het vest is klaar!

Vest in de stijl van patchwork van stukjes oude spijkerbroek

Als je de neiging hebt om oude spijkerbroeken in de vuilnisbak te gooien, die al een aantal seizoenen stof en eelt van je ogen op de bovenste plank verzamelen, haast je dan niet

Haal ze uit een afgelegen hoek, was en droog. Bereid je voor op het vest is klaar!

 1. Pak een liniaal op en begin met het tekenen van een patroon. Neem de achterkant van de broek met zakken als basis.
 2. Teken op papier een vorm met zeven hoeken, knip deze uit. Breng de blanco door naar de denim. Vergeet niet de toelage van 1,5 cm, het is noodzakelijk voor het verbinden van naden.
 3. Rijg de naadtoeslag in door deze naar binnen te buigen.
 4. Naai de steken en laat 5-7 mm langs de randen los.
 5. Maak het tweede patroon op dezelfde manier. Dientengevolge, zou u twee zijstukken moeten hebben voor een vest met zakken.
 6. Ga verder met de behandeling van een broek. Moet twee harnassen voor het vest doorknippen. Meet eerst de vereiste afstand van het punt op de borst tot aan de nek. Breng de opgegeven lengte over naar een spijkerbroek en voeg enkele centimeters toe aan de naden. Maak de patronen zodat de breedte van het werkstuk geleidelijk afneemt naar de nek.
 7. Bevestig vervolgens de brede randen van het materiaal aan de onderkant van het vest, pin ze vast met pinnen of naai met draad. Naai randen op de naaimachine.
 8. Probeer het product. Pas zo nodig de lengte van de nek aan.
 9. Naai nu tussen twee steken.
 10. Draai de randen vast en trek 5-7 mm terug en naai de naden op een typmachine.
 11. We doen het terug. Dit zal een smalle band zijn die de zijkanten van het vest verbindt. Meet de breedte van de rug en knip het noodzakelijke deel van de stof af, rekening houdend met de additieven op de naden. Wees alert. De breedte van dit deel moet samenvallen met de lengte van een van de zijden van de heptagon, waarmee we de basis van het product hebben gemaakt.
 12. We verwerken de randen van de achterkant. Het vest is klaar, het blijft alleen om het decor te maken.

Een vest van een broek is heel gemakkelijk te maken.

U krijgt gegarandeerd een exclusief product.

Gebruik een wijde spijkerbroek beter

Nadat u alle bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, ontvangt u gegarandeerd een exclusief artikel dat u naar believen kunt versieren. We zullen het hebben over de manieren om kleding die met de hand gemaakt is later te versieren, maar laat het nu gaan om stap-voor-stap instructies te leren over hoe je van een oud spijkerjasje een nieuw trendy vest kunt maken.

Een oud spijkerhemd uitsnijden

Als er in je kast al een lang uit modieus jeanshemd ligt, kun je het een tweede leven geven door een opvallend vest te maken. In de meeste gevallen heeft dit zelfs geen naalden en draden nodig. Knip of open de mouwen - een nieuw ding voor uw bestelling. Het hoeft niet eens de randen te verwerken, de mode voor de pony verzwakt nooit.

Als je al een lange tijd in een kast zit met een spijkerbroek-shirt, kun je het een tweede leven geven door een spectaculair vest te maken

Knip of open de mouwen - iets nieuws voor u

Als de lengte van het product niet bij u past, kunt u het op de gewenste maat snijden. Plaats het werkstuk en noteer de vereiste afstand. Overmatige trim - het vest is klaar.

Het vest kan worden gemaakt van een spijkerjasje

U kunt de blanco voorlezen, schaafwonden toevoegen

Knip de mouwen af

Vest klaar

Nieuwe vesten aan

Als u al gebruik hebt gemaakt van de bovenstaande aanbevelingen, zou u nu een afgewerkt denimproduct voor u moeten hebben. Om het uniek te maken, moet je je vest op elke gewenste manier inrichten:

 • Stenen en steentjes. Dergelijke sieraden kunnen in elke winkel worden gekocht voor handwerken. Markeer met een potlood een plek voor decoratie, leg lijm voor textiel op de stof en leg er stenen op. Druk het decor met uw vingers iets aan en laat het product met rust totdat de lijm volledig droog is.
 • Kant. Een dergelijk decor zal altijd in de trend zijn, wees gerust. Kant kan over een jeans worden genaaid of er een verbindende stof tussen de kledingstukken van maken. Nu bieden de winkels zo'n ruime keuze aan flirterig materiaal dat je de juiste optie kunt kiezen voor elk ensemble waarin het vest zal worden gebruikt.

Nu ter beschikking van de naaister een breed scala aan toepassingen en strepen die kunnen worden vastgelijmd aan het toekomstige vest

Kant kan op een jeans worden genaaid of er een verbindende stof tussen de kledingstukken van maken

Nu bieden de winkels zo'n brede selectie kantmateriaal dat je de juiste optie kunt kiezen voor elk ensemble, dat wordt gebruikt als vest

 • Bogen en linten. Dit delicate decor wordt gebruikt voor het naaien van dingen voor tienermeisjes. Bogen gemaakt van dezelfde stof als het vest kunnen een meer "volwassen" optie worden.
 • Slijtages en gaten. Om "designer" gaten te maken, kunt u het mes nemen. Leid ze voorzichtig over het oppervlak van de stof en geleidelijk aan zullen de draden het weefsel beginnen te scheuren en strippen.
 • Application. Nu ter beschikking van de naaister een breed scala aan toepassingen en strepen die kunnen worden vastgelijmd aan het toekomstige vest. Degenen die de vaardigheden van het borduren bezitten, kunnen zelfstandig een bloem of een interessant ornament maken met behulp van floss.

Stof kan verkleurd zijn, strepen toevoegen

Versier het product met ritsen en klinknagels.

Voeg decoratieve stof toe

 • Klinknagels en spikes. Deze accessoires helpen bij het maken van kleding in punkrockstijl. Studding kan elk kledingstuk van schoudervullingen tot kraag versieren.
 • Amerikaanse vlag. Een fragment van zo'n stof met sterren en strepen naait aan de achterkant of een van de zijdelen - het effect zal verbluffend zijn!

Doe-het-zelf denimvest: tips voor een beginnende naaister

De zaak is, zoals je weet, bang voor de meester. En als deze meester een aantal geheimen heeft, zal de taak sneller worden voltooid en zal het resultaat alle verwachtingen overtreffen. Wilt u meer weten over het naaien van denimvest? Welnu, we zijn overtuigd om te vertellen:

 • Het kleurenpalet van de draad en het materiaal moeten overeenkomen.
 • Om geen uren te spenderen aan het "demonteren" van oude jeansbroeken of -shirts, gebruik je het mes en de nagelschaartje.
 • Als je een elastiek aan de achterkant van de achterkant naait, is het product beter om op de figuur te gaan zitten.

Het kleurenpalet van de draad en het materiaal moeten overeenkomen

Om geen uren te spenderen aan het "demonteren" van oude spijkerbroeken of -shirts, gebruik je de mes en nagelschaartje

Als je een elastiek aan de achterkant van de achterkant naait, is het product beter om op de figuur te gaan zitten.

 • Wanneer jeans met een grote omvang als uitgangsmateriaal wordt gebruikt, kunt u eenvoudig alle naden inkorten voor de eenvoud en het gemak. Klein model zal moeten knippen.
 • Voordat je alle details naait, probeer je het product voor de spiegel. Pas nadat u ervoor hebt gezorgd dat het vest op de juiste manier wordt gelegd, verbindt u alle details met sterke steken met behulp van een naaimachine.

Wat te dragen met een nieuw vest?

Hier, na een paar uur inspanning en creatie, zie je een nieuw trendy vest voor je. Nu blijft het om te bepalen welke dingen kunnen worden gecombineerd met het product. Aan het einde van dit artikel leert u wat u moet dragen, hoe u kunt combineren en hoe u de nieuwe afbeelding kunt aanvullen.

De originele oplossing is om het vest te versieren met een riem

Een vest kan worden aangevuld met een schede-jurk. Een vest over een warme hoodie.

 • Het nieuwe vest kan een strikje versieren met een monofonische top op de riemen, leggings en witte sneakers. In deze boog kun je een stijlvolle baseballpet en tas over je schouder of rugzak toevoegen.
 • Een spijkerrok, een los T-shirt met een helder ornament en een vest - een casual urban look is klaar!
 • Strikte zwarte coltrui en magere zwarte broek. Wat is geen optie, huh?
 • V-hals met lange mouwen en jeans met lage taille worden perfect aangevuld door een stijlvol, met de hand gemaakt vest. Mooie balletschoenen, mocassins en zelfs brute semi-laarzen zonder hiel in cowboystijl kunnen als schoenen dienen.
 • Zachte zomerjurk met een felle bloemenprint, sandalen en een vest van jeans - in zo'n jurk hoef je je niet te schamen in een stadspark of bioscoop.
 • Ruime vormeloze jurk kan ook worden gedragen met een spijkerjasje, maar alleen als het bovenste deel geen plooien creëert op de onderkant van het ensemble.

Golem-rocklook

Een onmisbaar ding voor alledaagse afbeeldingen.

Blauw past goed bij wit

Originele toevoeging aan zomeroveralls

Er zijn veel opties om een ​​denimvest te combineren, dus er bestaat geen twijfel dat je je meesterwerk niet zult kunnen gebruiken voor het beoogde doel.

Er zijn veel opties om een ​​denimvest te combineren, dus er bestaat geen twijfel dat je je meesterwerk niet zult kunnen gebruiken voor het beoogde doel. Stel je voor, wees niet bang voor heldere en ongewone ideeën, streef ernaar om afstand te nemen van patronen en normen - alleen een creatieve aanpak en de wens om in de mode te zijn, zullen je helpen echt iets de moeite waard te maken!